MoHBH Yazza (Chess Player True Odds)

Australian Shepherd (aussie). Tik (kastrerad)
Svart, trefärgad med ½ svans.
Född 2006-05-10. Död 2013-09-06.

Ängsbackens alldeles unika gårdsvaktare har övergett oss i förtid, plötsligt och utan någon som helst förvarning så förlorade vi vår egen svarta pärla på kvälls-promenaden. Yazza var med husse o Zingokompisen och vattnade stutarna och tog ett kvällsdopp med förtjusning men under den sedvanliga torkningsproceduren (rullning i gräset) pep fröken Yazza till och sen var hon bara borta under loppet av ett par sekunder.

Yazza genomförde sitt MH med en 1:a på skottet. Hon gjorde även en bra exteriör-bedömning. Gammelmatte Marie ställde ut Yazza en gång och trots att matte och husse aldrig tränat och hon inte kunde några kommandon, inte ens stå, så gick hon därifrån med ett CK. Korningen genomförde Yazza också men hon blev inte godkänd. Att Yazza inte har fler titlar i bagaget beror enbart på hennes matte och husses oförmåga att prestera & träna, för smart & snabblärd det var hon. Hon har ändå en titel som ingen annan har; MoHBH, läses ut Mattes & Husses Bästa Hund.

Älskad – Saknad! På Ängsbacken finns nu ett stort tomrum efter vår Yazza traz och det är svårt att förstå att hon aldrig kommer tillbaka. Yazza lämnade oss alldeles för tidigt.

Yazza har räddat hästar från att drunkna i diket genom att väcka sin matte, hon var proffs på att köra traktor med husse, ett bra sällskap till matte i jobbarbilen och expert på att korva ihop mattan i köket till en bra säng. Andra egenskaper som hon besatt var konsten att alltid ligga mitt i vägen i köket när vi lagade mat, att bädda ned sig i gästsängen under alla lakan, helst under madrassen.
Bland specialintressena sågs hallon-, smultron- och krusbärsbetning, den som sett Yazza på två ben för att nå krusbären högst upp på busken då de lägre tagit slut, den blev glad.