Stina

2007-2011

Älskade Stina, matte kunde inte fixa nötkärnan så nu är du i kossehimlen där vi hoppas att allt är mycket bättre än det var hemmavid på slutet.

Stina vår fina kossa, simmentalxSLB, fick tre kalvar hos oss, samtliga tjurar. Den sista kom 10 juni 2011, han heter Dexter och är en jättefin kille.

Stina fick juverinflammation en tid efter kalvningen men blev behandlad och piggade på sig bra. Ytterligare någon vecka senare blev hon sjuk igen och denna gång blev hon inte bättre trots massiva behandlingsinsatser. Hon ville absolut inte äta och hade ont inuti och blev svagare och svagare. Vi fick därför ta bort henne måndagen den 11 juli.

Hon fattas oss och i början framför allt Dexter. Som tur är så har vi flera snälla kor och vi har fått Alva att adoptera Dexter, även Asta hjälper till i omvårdnaden så nu mår grabben ändå bra trots allt.

Obduktion av Stina visade att hon hade drabbats av multifokalt spritt Malignt Lymfom, alltså elakartat och vida spritt lymfom. Det förklarar varför hon blev så dålig och varför hon inte blev bättre av all behandling.